un om tanar poate fi fericit daca are sapun, carti si prieteni . . . (netul si mancarea sunt de la sine intelese :) )

luni, iunie 18, 2007

crema abraziva pentru suflet aveti cumva? . . .

suspendata in tavanul gandurilor mele, obsesiva intrebare se pune singura de fiecare data cand imi spal fata, corpul sau picioarele . . . analizez lista mea de achizitii cosmetice din saptamana trecuta: crema abraziva pentru fata, gel de dus exfoliant, crema abraziva pentru picioare . . . nevoia de a te desparti de cotidian, de praful pe care orasul asta topit il scuipa prin fiecare roata de masina, prin fiecare pas, prin fiecare coada de cutzu, se manifesta pregnant atunci cand ne achizitionam asemenea produse . . .
dar sufletul? si el, asemenea restului fiintei noastre se murdareste de praf . . . cu praf de strada din fundul bucurestiului, cu praf din vorbe aruncate aiurea, cu praf din acela marunt si trist care-ti spune ca suntem in vara aia fara ploi, in care el, PRAFUL este la putere . . . si nu e nimeni care sa-l ude si sa-l inece in spatiile inguste ale macadamului . . .
praful . . . expresia perfecta a nimicului . . . a ceea ce ramane dupa ce toate cuvintele s-au spus, dupa ce toate masinile au parcat in fatza blocului cu 13452 de apartamente identice, dupa ce . . .
Sophia insa refuza . . . refuza sa se hraneasca cu resturi de vise, de ganduri, de sperante . . . toate ajunse acum praf si pulbere . . .
deschide o carte . . . se vindeca de cotidian . . . catharsis sa fie. . . purificarea prin cuvintele altora . . . mai intelepti, mai curajosi, mai . . .
franturi de fraze ii opresc din cand in cand sirul gandurilor haotice care alearga alaturi de cuvintele din carte, luptand fiecare pentru atentia Sophiei . . .

"aceasta lume a nepasarii diletante"

"estetica- stiinta care clasifica baloanele zburatoare in functie de locul si felul in care sunt dispuse pe suprafata lor gaurile ce le impiedica sa zboare"

"natura. Lumea vie, reala este singurul proiect reusit al imaginatiei"

"e o nebunie sa te increzi in bunul-simt. e o nebunie sa te indoiesti de el. e o nebunie sa privesti inainte. e o nebunie sa traiesti fara a privi" (Boris Pasternak)

si acum, le trimit pe Sophia si pe Allia la plimbare . . . sa mai viseze ceva frumos . . . eu ma intorc la studiu . . .

4 comentarii:

Anonim spunea...

concluzia, esti stresata de praf . . . si ai ales o maniera pur psiholog-melodramtica de a te exprima . . .tare de tot . . .
da, cauti o rambleere a unui vid neolegistic de cotidian :P

Amahya spunea...

prahul si condensul abrazivului...

crema abraziva nu ne vindeca de cotidian si praf... si nici obsesiile nu pot fi "rectificate" ...
as vrea sa-ti spun ca se poate dar din pacate...

Allia spunea...

macar iti lasa iluzia ca te ajuta sa creezi o pelicula (ca de balon de sapun) intre tine si restul lumii . . . iti amintesti desenul ala cu Dexter in care era el obsedat de curatenie? si s-a imbracat intr-un balonash de sapun si apoi nu mai putea sa comunice cu lumea inconjuratoare...lucrurile ii cadeau din mana, pasi i-au devenit nesiguri . . . poate ca intr-o anumita masura, OMO are dreptate: murdaria e buna . . . creeaza aderenta intre noi si lume . . . deci, e posibil sa ai si tu dreptate privind din paradigma asta: nu te poti vindeca de cotidian fara sa te desparti de el ;) hai ca am aberat destul pe seara asta . . .:P

machiavellian spunea...

Nu se "imbracase intr-un balon de sapun". Se acoperise cu un film foarte subtire de teflon. Sapunul se sparge usor, in schimb teflonul il izolase complet de exterior ;)