un om tanar poate fi fericit daca are sapun, carti si prieteni . . . (netul si mancarea sunt de la sine intelese :) )

luni, noiembrie 05, 2007

care e asemanarea Jose-frigiderul si relatiile mele?

cred ca ai auzit cel putin o duzina de bancuri care incep cu " stii care e asemanarea dintre x si y?" . . .
acesta este un post din acelasi registru . . . sunt anul 3, demult plecata de acasa, abia in ultimul timp s-a lipit de mine deprinderea de a face achizitii alimentare . . . stii tu, momentul ala al saptamanii cand iti dai seama ca nimic din ceea ce e in frigider nu pare comestibil sau nu poate fi mancat singur . . . dai iama in supermarket, treci vijelios printre rafturi, citesti pretzurile rapid, smulgi alimentul de pe raft . . .1,2,3 . . . s-a umplut coshul . . . casa . . . s-a golit portmoneul . . . iesi din supermarket . . . iti vine sa plangi ca iar ai ramas fara bani, iti aprinzi furios o tigara si te gandesti "daca n-as mai fuma porcariile astea as putea sa mai imi iau juma' de kil de morcovi" apoi uiti de morcovi si tragi cu pofta din porcaria aia . . .

si acum povestea cu frigiderul . . . ajung acasa, deschid frigiderul, piureul s-a stricat, la fel si pasta de ficat . . . le scot afara de acolo . . . apoi ma gandesc la legume . . . or mai fi bune?. . .zac de ceva timp in sertarul acela de jos . . . as putea sa le verific. . . . nu, nu azi . . . poate maine, daca o sa am chef sau timp . . . apoi inchid frigiderul si ZBANG . . . asa ma port si in relatiile mele . . . frigiderul e plin cu mancare proaspata ( a se citi noul meu prieten mi se pare foarte dragutz si ma face sa ma simt bine) . . . trec zilele . . . uit sa fac curat in frigider (adica ma multumesc cu "ma simt bine in relatia asta" fara sa fac verificari de profunzime) . . . apoi mancarea se strica (relatia se duce de rapa) . . . daca macar mancarea ar pleca singura din frigider cand simte ca s-a stricat . . . doar iubitii mei fac chestia asta . . .:P

Later edit: ACUM fac curat in frigider . . . nu o sa mai las mancarea sa se strice . . . si cel putin o sa incerc sa fiu mai atenta in relatii . . .

15 comentarii:

Anonim spunea...

Comparatia mi se pare si putin temporala...adica mancarea tine mai putin decat o relatie, nu? Mancarea, gatita cel putin, se strica in maximum o saptamana...:)

Allia spunea...

well . . . cea mai lunga relatie a mea a durat 3 luni . . . cat un salam :P

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

iti doresc sa dureze cat termenul de valabilitate la un prezervativ :P

Amahya spunea...

Cand ai frigiderul plin... nu te mai gandesti ca nu ai alimente , la fel si cu relatia/relatiile... Atunci cand dai pe afara de "indragostela" nu te mai ostenesti sa verifici calitatea ei... si da in mucegai ...

Allia spunea...

daca ar fi doar mucegaiul . . . ai da in lux . . . doar ca cea mai mare parte dintre alimente nu seamana cu vinul(- cu cat mai vechi cu atat mai bun ;) ) . . . asa o fi si cu relatiile? adica relatiile seamana mai mult cu vinul sau cu alimentele comune? :P

Amahya spunea...

Prefer sa ma autoiluzionez si sa afirm ca gustul unei relatii nu e asemenea unui sos de rosii sau ciorba de cartofi... Ma insel?

Anonim spunea...

cred ca depinde de relatie . . . a "sza-sza-szou" relationship might be like a good wine . . . a not "sza-sza-szou" relationship might be just like a tomato thing . . . though i love tomatoes ;)

Anonim spunea...

unii fac comparatia cu tricourile. deh, fiecare cu meteahna lui.

xx spunea...

asa..deci..o relatie te tine cat mancarea din frigider..si de obicei se strica..o arunci doar atunci cand a facut mucegai si nu mai ai ce sa faci cu ea..nici macar un caine de la camin nu ar manca asa ceva! dar.. ce faci in momentul in care trebuie sa speli frigiderul?? caci ..chiar daca arunci ceea ce se strica, la un moment dat incepe sa miroase urat! si pute..rau de tot! de fiecare data cand deschizi usa! atunci ce faci mai domnisoara..ia zi-mi tu mie!!!

Allia spunea...

pai daca se impute tot frigiderul atunci cu sigurantza sunt cu inima facuta zob . . . o lipesc cu "picatura" in timp ce frec nenorocitul ala de frigider . . . sa-l pregatesc pentru un nou val de papa bun si proaspat :P

Anonim spunea...

in general toate relatiile tin 1 2 3 4 5 6 sau foarte rar chiar 7. daca temenul e exprimat in ore, zile, sapatamni, luni, ani sau decenii tine doar de compatibilitate si de stilul fiecaruie de a fi :))

Allia spunea...

deci sa inteleg ca operezi in baza 7 cand vine vorba de relatii :P

Anonim spunea...

Mancarea nu e un lucru simplu...producatorul poate sa-ti spuna orice despre ingrediente. Trebuie sa o savurezi. Nu conteaza daca ingredientele sunt perisabile sau nu, asta nu conteaza. Gustul conteaza si mai ales sa inveti la sfarsit ce iti place...Si nici o mancare nu contine mirodenie cat sa-ti dai seama daca o sa-ti placa si maine. Precizare: nu tin partea mancarii, unii cica pot sa traisca aproape fara.

Anonim spunea...

citindu-te voiam sa spun: asa fac si eu! nu-s deloc gospodina, bla bla!dar apoi ai dat-o in comparatie..ehe...si atuncea mi-am dat eu seama ca ce te durea pe tine nu era curatenia generala din frigider, ci o stare si o anumita atitudine fata de prieten.

Asadar, mai, iubire mica, cum sa-ti spuna baba tie, chestiile astea (a se citi iubiti)le pui in frigider si ei nu ar trebui sa se strice din respect pt frigider. Un frigider (adica fata, adica tu) e mai scump decat un salam(a se citi iubit again!!!), iar salamul ar trebui sa stie asta! O relatie nu poate fi sanatoasa doar daca tu o controlezi. Trebe ceva E-uri si din partea...alimentului. Adica trebe sa fie rezistent si facut pt cursa lunga. Beibi al meu e super nociv, deloc ecologic pt ca rezista frate si numai nu prinde mucegai. Si pt prima data ma bucur sa am asa aliment nesanatos langa mine!

Ceea ce voiam sa spun e ca nu e numai grija/treaba ta. O relatie = doi oameni, doi oameni= o pereche, o echipa. Hugs, dear!