un om tanar poate fi fericit daca are sapun, carti si prieteni . . . (netul si mancarea sunt de la sine intelese :) )

sâmbătă, mai 31, 2008

despre cum NU se scrie o lucrare academica :P

apropos de titlu, NU, nu se scrie singura . . . se incapataneaza sa nu se scrie singura :P


am gasit fisierul acesta intr-in folder mai vechi . . . a fost intitulat de catre autorul lui ( titularul de semminarului pentru care au fost scrise lucrarile impricinate):
TOP 10 PERLE!!! si tin sa-l fac public acum pentru aceia dintre voi care scriu lucrari, proiecte pentru sesiune sau teze de licentza . . .
imi cer scuze daca autorii acestor perle si le vor regasi aici, tin sa precizez ca habar nu am cui apartine fiecare dintre ele, si nici nu ma intereseaza, important e sa ne amuzam putin si sa invatam ceva de aici . . .
enjoy:

<<< top 10 “Perle”:

1. De-a lungul istoriei omenirii (istoria e cam lunga s-o cuprinzi in asa afirmatie scurta, nu crezi ?) regula majoritatii a reprezentat una dintre cele mai importante reguli electorale (fa diferenta intre formula electorala si regula de votare) ale proceslui decizional care a fost inventata (nu cred ca are cineva “brevet” pe inventia asta) in comunitatile religioase ale Evului Mediu si practicata in comunele italiene. (adica unii au inventat-o si ceilalti au spus: “iata o inventie buna”, si au folosit-o? in plus, parca erau orase, cetati, nu sate si comune. Mai mult, sugerezi vreo interventie divina in respectiva inventie, sau e pura coincidenta faptul ca acele comunitati, zici tu, erau religioase?);

2. In secolul al XX lea , faptul ca regula majoritara a fost contestata de fascisti si populisti, si asumata de comunisti doar ca o solutie provizorie care urma dictaturii proletariatului, au dovedit forta “nostalgiei umanitatii”. (hmm fraza asta e atat de “adanca” incat m-am inecat in ea. Altfel spus, nu inteleg ce spui. Nostalgie dupa ce? Forta in raport cu ce ?)

3. Un alt element cheie al democratiei il constituie referendumul care nu face altceva decat sa dizolve orice urma a majoritatii deoarece alternativa care se decide a fi castigatoare va fi aleasa prin unanimitate si deci astfel, puterea majoritara tinde sa fie egala cu 0. (asta e luata probabil din vreun sf .. uita-te prin cateva constitutii si vezi daca ramai la aceeasi parere )

4. Astfel deducem ca cu cat (asta cu siguranta nu e in limba romana) grupul este mai mare iar regula majoritatii fiind aplicata, alternative castigatoare adik (aceeasi problema ca mai jos: nu suntem pe messenger) cea aleasa de majoritate tinde sa fie cea corecta.

5. In privintza (atata vreme cat tu nu esti in fata calculatorului personal vorbind cu mine pe messenger, nu au ce cauta „tz”-urile) actului votarii se pune problema de ce alegatorul merge la sectia de votare pentru a-si exprima optiunea pentru ca s-a argumentat ca nu e intodeauna profitabil ca alegatorul sa-si utilizeze votul pentru a influentza direct guvernarea.

6. Ca forma de guvernare, democratia isi asigura existenta datorita acceptarii de catre demos a normelor inscrise in Constitutie. Intre acestea, cea mai importanta este aceea care stabileste modul in care sunt solutionate posibilele conflicte si cine hotaraste acest lucru - evident, regula majoritatii. (si unde “şade”, mă rog, evidenţa asta, ca eu n-am gasit-o asa usor!?)(iti sugerez sa folosesti mai putin cuvantul asta. stiinta are sens tocmai pentru ca nu ia nimic ca evident)

7. domnul (vezi mai jos comentariul) Adrian Miroiu încercă să găsească răspunsul cu ajutorul acestei medotde pentru exemplul „să împăţtim dolarul”. Dar pentru a putea explica metodele lui Condorcet şi Borda, Miroiu alcătuieşte un alt exemplu. (hotaraste-te. e domn sau nu!?) (sugerez stabilirea unei forme de a cita un autor care sa apara pe tot parcursul lucrarii)

8. Thomas Hobbes ( 1588-1679 ) a fost fascinat de metoda stiintifica. (de unde stii?)

9. Vom analiza douã dintre cele mai importante soluţii … (imi amintesc ca e un proiect individual. sunteti mai multi? Iti sugerez sa folosesti persoana 1 singular cand scrii)

10. foarte multi scriitorii din acest domeniu au încercat să elaboreze diverse formule prin care să poată afla un răspuns cât mai exact (esti sigur ca nu erau de fapt cercetatori? Sau sa zic „cercetatorii”!? Exista o conventie, nescrisa, ce-i drept, care spune ca scriitori sunt aia de scriu beletristica)

Atentie: textul nesubliniat este din “operele” autorilor anonimi. cel galben imi apartine. recomand celor care isi recunosc “gandurile” in randurile de mai sus, sa nu se simta foarte “jenati” caci nu am dat nume, si am uitat deja cui apartin. De asemenea, le recomand sa evite probleme similare pe viitor.

ATENTIE:

  1. NU Folositi concepte pe care nu le definiti ! ! !
  1. Atunci cand o lucrare nu are nici un citat si nici o nota bibliografica, se presupune ca autorul este ori genial ori plagiator. Cum varianta genialitatii e putin probabila (ca sa nu zic exclusa) ramane cealalta. >>> ( citat aproximativ exact :)), ma scuzati, nu mai bag nota de subsol cu autorul and stuff, oricum apare in commenturi ;) )


Spor la scris dragii mei, si multe "succesuri" :P

3 comentarii:

Anonim spunea...

da, da...topul lui mihai ungureanu :D. Vad ca devine celebru :)) I miss him! si o sa-mi fie dor si de facultate...ma apuca nostalgiile...:(

Allia spunea...

pssst... se presupunea ca nu dam nume :P

Anonim spunea...

aaaaaaaaaa :)) Dar fu prea tare mihu ca sa nu ii pomenesc numele! Cred ca e singurul care a abordat aceasta stratgie. Si mi se pare inteligenta!